Sedemnásť dvojčlenných družstiev súťaží v Poprade o titul Majster palacinka

29.11.2006 Prešov

Poprad 29. novembra (TASR) - Prvý ročník súťaže o majstrovský titul v príprave palaciniek zorganizoval na dnešné popoludnie v popradskom Aquacity Tatranský k...
Poprad 29. novembra (TASR) - Prvý ročník súťaže o majstrovský titul v príprave palaciniek zorganizoval na dnešné popoludnie v popradskom Aquacity Tatranský klub kuchárov a cukrárov.

\"Súťaže sa zúčastňujú zamestnanci tatranských a podtatranských hotelov a tiež škôl, ktoré pôsobia v tejto oblasti a zaoberajú sa gastronómiou. Sedemnásť družstiev pripravuje po desať porcií palaciniek flambovaním. Je to síce náročné, ale dnes už je trend v službách pomerne vysoký a hostia si často vyžadujú flambovať nielen palacinky, ale aj mäsá a iné výrobky, \" informoval TASR šéf klubu František Turek. Pripomenul, že klub združuje kuchárov i cukrárov, ktorí sa už niekoľko rokov prezentujú napríklad na Jarnej gastronomickej výstave v Tatrách. Cukrári majú podľa neho zatiaľ menej príležitostí ukázať svoje umenie.
Na otázku aká by mala byť dobrá palacinka, Turek odpovedal, že cesto musí byť kypré a krehké, aby sa dalo tvarovať a nelámalo sa. Odporučil gazdinkám použiť sódu. Základnými surovinami sú mlieko, vaječné žĺtka, sneh, vanilka a cukor. Dodal, že palacinky môžu byť múčnikom i hlavným jedlom.
 

Vyberte región